“Ik kwam in een warm bad terecht”

De stage van Denise Vellema was een schot in de roos. Ze had een mooie opdracht, werkte met leuke collega’s en leerde veel in zes maanden tijd. Denise blij, Parlan blij. Dan gaan we toch met elkaar verder? Zo werd Denise van stagiaire een medewerkster bij Parlan. In ieder geval tot ze aan haar nieuwe studie begint.

“Dat ik stageliep bij Parlan is niet toevallig. Ik ken Parlan van vroeger. Het liep niet soepel thuis. Ik botste met mijn moeder, mijn ouders lagen in scheiding en ik zat zelf niet lekker in mijn vel. Zo kwam ik in een jeugdzorgtraject terecht. Toen ik een stage zocht, moest ik aan Parlan denken. Ik heb de opleiding Office & Management Assistent aan het ROC Horizon College in Alkmaar gevolgd en afgerond. Het is een opleiding die bij mij past. Ik vind het leuk om het werk van mensen uit handen te nemen en van alles te regelen.

Mijn stageopdracht sloot daar goed op aan. Ik ben onder andere druk geweest met het inregelen van de verlofkaarten van iedereen. En nog steeds. Iedereen is in het geval van Parlan bijna 700 medewerkers. Het is een hele pittige klus. In januari zijn we overgegaan op de software van AFAS. Dat ze mij dat toevertrouwden, vind ik mooi. Tegelijkertijd vond ik het ook eng. Kan ik het wel? Ik ben een beetje onzeker van mezelf, maar ook zelfstandig. Ik ben er gewoon mee aan de slag gegaan. Dan kom je een heel eind.

“Van de stagevergoeding betaal ik mijn rijlessen”

Mijn collega’s hebben mij uitstekend geholpen. Die zijn echt superlief. Zij stonden altijd voor mij klaar. Als ze mij niet binnen een minuut konden helpen dan was het wel binnen twee minuten. Vanaf het allereerste moment klikte het. Ik had het gevoel dat ik in een warm bad terechtkwam. Heel fijn. Ik voelde mij een van hen. Ik voelde mij een collega, geen stagiaire. Dat is gaaf. Heel anders dan bij mijn vorige stage. Dat was een ramp. Ik ben best wel een beetje trots dat ik het in mijn eentje heb opgepakt. Ik krijg veel complimenten.

Het mooiste compliment is dat ze graag wilden dat ik bleef. Vanaf volgende week ben ik medewerkster, tot mijn studie pedagogiek begint. Dan kijken we wat er mogelijk is. Al met al heb ik een fantastische stage gehad. Ik had en heb hele fijne collega’s en heb veel geleerd. De stagevergoeding was ook mooi meegenomen. Ik kreeg 250 euro in de maand. Vanaf 1 juli krijgen stagiaires in de CAO Jeugdzorg 400 euro per maand. Dat mis ik dan net, maar ik heb goed gespaard voor mijn studie, vakantie en … rijlessen. Volgende week begin ik. Toet toet!”

Denise Vellema
Stagiaire

Bekijk onze vacatures

Bekijk de openstaande vacatures, solliciteer en start met je nieuwe baan.

Bekijk alle vacatures