Stage lopen bij Parlan

Jeugdhulp en jeugd-GGZ

Heb je een stageplek voor me?

Dat is een van de meestgestelde vragen die we van studenten krijgen. Goed nieuws: elk jaar kunnen we heel wat studenten plaatsen. Het betekent dat er ook voor jou kansen liggen als je een relevante mbo-, hbo- of wo-opleiding volgt. Stageplekken komen in twee golven voorbij. In april/mei en oktober/november. Dan moet je scherp zijn en onze werken-bij-site goed in de gaten houden. Daar publiceren we alle stages.

Je draait volwaardig mee

Bij Parlan bieden we voornamelijk beroepsvormende stages aan. Gedurende tien maanden draai je mee als volwaardig lid van een team of afdeling, waarbij je minimaal 24 uur in de week werkt. Dit heeft voor een groot deel te maken met de kinderen en jongeren die we ondersteuning bieden. Zij hebben behoefte aan continuïteit. Te veel veranderingen maakt onrustig, wat het resultaat van de behandeling en begeleiding niet ten goede komt.

Je gaat turboleren

Er is bijna geen andere plek waar je in korte tijd zoveel gaat zien, leren en meemaken tijdens je stage als bij Parlan. Dat komt doordat we met kinderen en jongeren met een complexe, meervoudige problematiek werken. Saai is het nooit. Er gebeurt elke dag wel wat en vaak een heleboel. Tegelijkertijd werk je met zeer ervaren collega’s, van wie je veel opsteekt. Je gaat je dus met grote sprongen ontwikkelen. Turboleren noemen we dat.

Je wordt goed begeleid

Tijdens je stage word je begeleid door een ervaren beroepskracht die je maandelijks spreekt. Dat hoeft niet per se een heel uitgebreid gesprek te zijn. Wat we belangrijk vinden is dat jij lekker gaat en goed kunt functioneren. Daar heb je het over. Waar je tegenaan loopt, wat goed gaat, wat beter kan. Daarbij kun je in de jeugdzorg, zeker bij Parlan, pittige situaties meemaken. Dan is het fijn dat je daar met je stagebegeleider over kunt praten.

Veel mogelijkheden

Parlan biedt het hele spectrum van jeugdzorg aan, waardoor je op veel verschillende plekken kunt stage lopen. We zijn actief op het gebied van dagbehandeling, ambulant, woongroepen, gezinshuizen, pleegzorg, ggz, alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Daarnaast hebben we vaak ook stageplekken bij ondersteunende diensten, denk bijvoorbeeld aan ICT, communicatie of de personeelsadministratie.

Stagiairs vertellen

Lianne Verweij werkte tijdens haar stage bij Parlan in de jeugd-ggz en op verschillende woongroepen. Ze genoot ervan, is nu onze collega en leert nog steeds met grote sprongen.
Lees het verhaal van Lianne

Denise Vellema ging aan de slag op de salaris- en personeelsadministratie. Ze werkte met superlieve collega’s, had een gave opdracht en kreeg veel complimenten voor haar werk.
Lees het verhaal van Denise

Meer weten?

In de pdf Stage lopen bij Parlan vertellen we alles wat je wilt weten en wat goed is om te weten over stage lopen bij Parlan. Je kunt ook contact met ons opnemen via stage@parlan.nl.

Zoek je favoriete stage

Kijk welke stages we aanbieden, pik je favoriet eruit en stuur je sollicitatie.

Bekijk onze stages