"Je leert met grote sprongen"

Jezelf uitdagen, geprikkeld worden en heel veel leren, dat is wat Lianne Verweij in werk zoekt. Tijdens haar stage kwam ze volop aan haar trekken. Ze vond het werken op de woongroepen van Parlan supergaaf. En wij vonden Lianne supergaaf. Dus gaan we samen verder.

“Min of meer bij toeval ben ik Pedagogische wetenschappen gaan studeren. Ik wist niet wat ik wilde worden. Ja, dolfijnenverzorgster. Vroeger dan. Op de middelbare school moest ik echt een keuze maken. Ik vond alles net niet leuk genoeg. Tot ik voor de gezelligheid en een dagje vrij met vriendinnen naar de open dag in Amsterdam ging. Ik was onder de indruk. Ik vond het fascinerend om te zien hoe groot het effect van opvoeding is op de ontwikkeling van een kind. Die verwondering heeft me nooit verlaten.

“Elke dag gebeurt er wel wat”

Na mijn bachelor heb ik een master Forensische Orthopedagogiek gedaan. Mijn stage kon ik bij Parlan lopen. Ik werkte in de jeugd ggz en op drie verschillende woongroepen. Het was supergaaf en superdynamisch. Je werkt met jongeren met verschillende problematieken. Elke dag gebeurt er wel wat. Daar houd ik van. Je wordt uitgedaagd om scherp en creatief te zijn en leert met grote sprongen. En jongeren kijken natuurlijk wat ze met je kunnen flikken als je net nieuw bent. Dat is ook een leuk spel waar je handig in wordt.

In het begin van mijn stage was het even zoeken wat er van me verwacht werd. Corona hielp niet mee en mijn stagebegeleider kwam net terug van een revalidatie. We hebben het prima opgelost door regelmatig bij elkaar te komen. Waar ik met plezier op terugkijk, zijn de gesprekken die we hadden. Bijvoorbeeld over werken in de jeugdzorg, wat dat met me doet. Het is toch impactvol werk. Ik vind het mooi dat dit soort onderwerpen tijdens je stage aangesneden worden. Je kunt jezelf uiten en je hoort hoe anderen daarmee omgaan.

“Mijn collega’s waren heel toegankelijk en heel gezellig”

Mijn collega’s waren heel toegankelijk en heel gezellig. Zeker op de woongroepen maak je makkelijk contact. En je wordt serieus genomen. De begeleiders op de woongroepen, met wie ik veel contact had, vroegen me van alles. Dat vond ik mooi. Het gaf me de kans om erover na te denken en ervan te leren. Dat is spannender dan de verslaglegging van overleggen. Al was dat ook leerzaam. Parlan werkt met integrale teams waardoor je vanuit verschillende disciplines naar een casus kijkt. Je steekt er veel van op.

Meteen na mijn stage ben ik bij Parlan als jeugdzorgmedewerker C op een woongroep begonnen. Er liggen veel kansen om te groeien en door te groeien. We bieden het hele spectrum aan jeugdzorg: dagbehandeling, ambulant, woongroepen, ggz, gezinshuizen, pleegzorg. Voor stagiaires is dat hartstikke interessant. Zeker als je niet precies weet welke richting je op wilt. Bij Parlan kun je het ontdekken. Als je stevig in je schoenen staat, jezelf durft uit te spreken en zelfstandig kunt werken, ga je een fantastische stage hebben.”

Lianne Verweij
Stagiaire

Bekijk onze vacatures

Bekijk de openstaande vacatures, solliciteer en start met je nieuwe baan.

Bekijk alle vacatures