“Elke dag ga ik zingend naar kantoor”

Jeannette de Mos zit op haar plek bij Parlan. De jeugdzorg vindt ze een mooi en bijzonder werkveld. Ze heeft een groot respect voor haar 700 collega’s, die zich met hart en ziel inzetten voor kinderen en jongeren met complexe problemen. Tegelijkertijd is haar werk, de personeels- en salarisadministratie, boeiend en uitdagend waardoor ze zich blijft ontwikkelen.

“Eind 2021 ben ik bij Parlan begonnen. Parlan was een keuze van het hart. Ik wilde graag iets doen binnen de zorg in Nederland, op mijn manier dan. Zorg past bij mij. Van nature ben ik een hulpvaardig en verzorgend persoon. Ik vind het leuk om anderen te helpen. In mijn werk maar ook daarbuiten. Met veel plezier kook ik één keer in de paar weken voor volwassenen die begeleid wonen. Ik zorg voor een goede hap en gezellige gesprekken. We houden het lekker luchtig.

“We lopen graag voorop”

Wat me aanspreekt bij Parlan, is dat we graag vooroplopen. We slaan met gemak nieuwe wegen in als dat helpt om onze dienstverlening te verbeteren. Om die reden zijn we in 2022 overgestapt op een nieuw systeem voor de personeels- en salarisadministratie. We werken nu met software van AFAS. Het mooie daarvan is dat het niet in beton gegoten is. Dat betekent dat we flexibel zijn en processen precies naar onze smaak kunnen inrichten. Het is mooi om daar ideeën voor aan te dragen. Iedereen bij ons krijgt de ruimte daarvoor.

Wat het werk leuk en uitdagend maakt naast regelmatig terugkerende werkzaamheden, is dat er altijd wel iets gebeurt. De ene keer moeten we hr-beleid implementeren, de andere keer spelen we in op nieuwe wet- en regelgeving. In de regel zit er altijd wel wat speelruimte. Vanaf 1 januari 2023 is de belastingvrije reiskostenvergoeding binnen de WKR bijvoorbeeld verhoogd. Ik vind het supergaaf om te kijken hoe we dat zo gunstig mogelijk kunnen door vertalen voor alle collega’s van Parlan. Daar krijg ik een goed gevoel van.

“Ik was dol op tafels”

Van mijn keuze voor Parlan ook. Ik ga elke dag zingend naar kantoor. Dat heeft met het werk te maken maar zeker ook met mijn collega’s. We hebben een fijn team. We werken hard maar er is altijd tijd voor een lolletje. En ik doe wat ik graag doe: met cijfers werken. Cijfers doen iets met me. Vroeger al. Ik was dol op tafels. Mijn kinderen nam ik mee in mijn passie voor cijfers. Daar deed ik vaak rekenspelletjes mee. Als je elke dag één paar sokken gebruikt, hoeveel sokken liggen er dan op het einde van de week in de wasmand? Vonden ze leuk.

Waarom je bij Parlan moet komen werken? Dat is niet zo moeilijk. We zijn vaak de eerste die meegaat in nieuwe ontwikkelingen. Dat houdt het spannend en is leerzaam. Je blijft je ontwikkelen. Daarbij heb je alle ruimte voor eigen initiatief en vinden we het mooi als je meedenkt en met ideeën komt. En je hebt een goede CAO en fantastische collega’s. We zien je graag komen. Van harte welkom.”

Bekijk onze vacatures

Bekijk de openstaande vacatures, solliciteer en start met je nieuwe baan.

Bekijk alle vacatures