"We leren veel van elkaar"

Lissy van ’t Voort is beleidsmedewerker. Ze ontwikkelt en implementeert beleid op het vlak van pleegzorg, gezinshuizen en kindermishandeling en huiselijk geweld. Bij Parlan zit ze op haar plek. Ze vindt het fijn om iets voor mensen te betekenen. Dat doet ze door een prettige en werkbare omgeving te creëren voor cliënten en collega’s.

“Mensen willen helpen, dat zat er al vroeg in. Daarom ben ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan studeren. Ik wilde de gehandicaptenzorg in maar bedacht me tijdens mijn opleiding. De jeugdzorg sprak me meer aan. Ik heb veel met pubers in de crisisopvang gewerkt. Dat vond ik het leukste. Ze zijn ingewikkeld maar eerlijk. Als ze je een takkenwijf vinden, zeggen ze het ook. Daar hou ik wel van. Gaandeweg groeide het respect en kwamen de gesprekken op gang. Waarom zit je hier nou eigenlijk? En wat wil je met je toekomst?

De ervaring die ik heb opgedaan als hulpverlener helpt me in mijn functie als beleidsmedewerker. Ik kan me goed verplaatsen in de kinderen en ouders die we hulp bieden. En in mijn collega’s die met ze werken. Dat is handig als je beleid maakt. Je bedenkt eerder iets dat in de praktijk werkt. Wat ook fijn is, ik heb een goed contact met mijn collega’s die in de uitvoering zitten, onze jeugdhulpverleners. Daardoor weet je beter wat er leeft en waar behoefte aan is. Daar kun je dan op inspelen.

“Elk kind verdient het om veilig en gezond op te groeien”

Wat Parlan voor mij interessant maakt, is natuurlijk het werkveld. Door beleid te maken kan ik kwetsbare kinderen helpen die in de knel zitten. Dat vind ik belangrijk. Elk kind verdient het om veilig en gezond op te groeien. Daar zet ik me graag voor in. En ik gelukkig niet alleen. Ik heb 700 collega’s die er net zo over denken. Wat mooi is, de collegialiteit is groot. Dat is kenmerkend voor Parlan. We staan voor elkaar klaar en helpen elkaar waar het kan. Zo wil ik het liefste werken.

Mijn collega’s heb ik hoog zitten. Ze zijn goed in hun werk. Dat geldt over de hele linie. Het voordeel daarvan is dat we veel van elkaar kunnen leren. Ik ervaar dat als heel prettig. Het werkt dat we doen ligt daardoor op een hoog niveau. Dat roepen we eigenlijk nooit maar het is wel zo. Hoe dan ook, door te leren van anderen kan ik me blijven ontwikkelen. En door steeds nieuwe dingen te doen. Dat vind ik belangrijk. En vrijheid in mijn werk. Daardoor kan ik bijvoorbeeld ’s avonds werken en overdag mijn kinderen thuisonderwijs geven ☺”

Lissy van ’t Voort
Senior adviseur beleid

Bekijk onze vacatures

Bekijk de openstaande vacatures, solliciteer en start met je nieuwe baan.

Bekijk alle vacatures