"Ik ben gelukkig met wat ik niet heb meegemaakt"

Malou Maartens wil het verschil maken voor jongeren die Parlan begeleidt en behandeld. Daar doet ze alles voor, net als haar collega’s. Ze vindt het fantastisch dat iedereen er vol voor gaat. En dat ze zich razendsnel heeft kunnen ontwikkelen bij Parlan.

“Bij Parlan heb ik twee banen. Ik werk als behandelaar SJGZZ en als gedragswetenschapper. In die eerste functie doe ik psychologisch onderzoek en geef ik behandelingen aan kinderen en jongeren. We werken zo veel mogelijk ambulant. Als gedragswetenschapper werk ik bij twee uitwijkhuizen. Ik ben verantwoordelijk voor de trajecten van jongeren die daar wonen. Ze ervaren problemen op alle leefgebieden, hebben meestal weinig vertrouwen in volwassen en zijn vaak boos (lees verdrietig of angstig). Bij ons kunnen ze opgroeien tot ze er zelf aan toe zijn om een volgende stap te zetten.

Werken op de uitwijkhuizen vind ik het allerleukste. Het is superdynamisch, hectisch en uitdagend. Hoe ga je om met iemand die je telkens afstoot en je twintig keer op een dag uitscheldt? Dat maakt het interessant. En ik wil anderen graag helpen. Zelf ben ik zorgeloos opgegroeid. Misschien is dat het wel, dat ik heel gelukkig ben met wat ik niet heb meegemaakt. Als je ziet wat die jongeren voor hun kiezen krijgen, dat is nogal wat. Dat raakt mij. Ze verdienen een kans in het leven. De hulp die ze hierbij willen, bieden we graag.

“Je wordt ondersteund in de ambitie die je hebt”

In 2017 ben ik als groepsleider bij Parlan begonnen. Ik heb aangegeven dat ik op termijn als gedragswetenschapper aan de slag wilde, Dat kon al na een half jaar. Zo is het steeds gegaan. Als ik een bepaalde wens of ambitie had, werd er gekeken hoe ze me daarin konden ondersteunen. Ik vind dat heel fijn. Zo heb ik me razendsnel kunnen ontwikkelen. Onlangs heb ik de opleiding tot orthopedagoog-generalist afgerond. Die kon ik via Parlan volgen. Daarmee kan ik straks als regiebehandelaar werken. Dat is voor mij de volgende stap.

Naast mezelf ontwikkelen, vind ik drie dingen belangrijk in mijn werk: collega’s, inspiratie en vrijheid. Met alle drie heb ik het getroffen. Ik heb superfijne, professionele collega’s. We gaan er met zijn allen voor. Dat maakt dat ik met plezier naar het werk kom. Inspiratie krijg ik van collega’s en de jongeren. Het is zo mooi als ze stapjes maken. Het zit in de kleinste dingen. Je moet het alleen wel zien. En ik ben vrij om mijn werk in te vullen zoals ik denk dat het moet. Als een jongere tijdens therapie een strandwandeling wil maken of koekjes wil bakken, dan gaan we dat gewoon doen.”

Malou Maartens
Gedragswetenschapper

Bekijk onze vacatures

Bekijk de openstaande vacatures, solliciteer en start met je nieuwe baan.

Bekijk alle vacatures