Er komen veel kansen voorbij om jezelf te ontwikkelen

Marike de Jong is gedragswetenschapper bij Parlan Pleegzorg. Elke dag denkt ze wel een keer ‘hier doe ik het voor’. Ze vindt dat ze superfijne collega’s heeft en op een heel leuke en interessante plek werkt. En dat al meer dan twintig jaar in verschillende functies. Lang is ze pleegzorgbegeleider geweest, wat ze een fantastische baan vindt, en toen was het tijd voor de volgende stap.

“In 2020 zat ik thuis met corona, had ik mijn kniebanden gescheurd en overdacht ik mijn leven. Ik wilde wat anders, realiseerde ik me. Niet lang daarna zag ik dat er bij Pleegzorg een vacature voor gedragswetenschapper openstond. Hee, dat is wat voor mij! Ik heb gesolliciteerd en werd gekozen. Ik ben verantwoordelijk voor het proces van hulpverlening en het coachen van een team van acht pleegzorgbegeleiders. Samen kijken we naar de best passende zorg voor pleegkinderen, en hoe we pleegouders zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Mooi werk!

“Een beetje humor in de groep kan geen kwaad”

Wat het fantastisch maakte voor mij, is dat we een nieuwe locatie in Schagen zijn begonnen. We hebben een team gevormd en zijn aan de slag gegaan. Je bouwt met elkaar iets op. Dat is spannend en gaaf tegelijkertijd. Ik krijg daar energie van. Ik heb ook superfijne en gezellige collega’s. Dat vind ik belangrijk. In ons werk komen we genoeg nare dingen tegen en horen we genoeg verdrietige verhalen. Dan kan een beetje humor in de groep geen kwaad. Dat is altijd goed, het lucht op. Als je kunt lachen, kun je weer verder.

Meer dan twintig jaar werk ik nu voor Parlan. Daar ben ik blij mee. Ik vind dat ik op een heel leuke en interessante plek werk. Ik kan veel betekenen voor kinderen en jongeren die onze hulp hard nodig hebben. Van jongs af aan heb ik dat gewild. Werken in de zorg én iets met kinderen. Dat mijn moeder verloskundige was, heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Ze kwam niet altijd met de meest rooskleurige verhalen thuis. Ik heb een rimpelloze jeugd gehad maar dat geldt dus niet voor iedereen. Dat vond ik niet eerlijk. Elk kind verdient de best passende start in het leven.

“Je weet nooit precies wat er gaat gebeuren”

Door Parlan kan ik daaraan bijdragen. Elke dag denk ik wel een keer ‘hier doe ik het voor’. Dat meen ik serieus. Er is veel waar ik blij van word. Vaak gaat het om kleine dingetjes. Als een kind een kaart krijgt van zijn vader of moeder. Als een bezoek aan het ouderlijk huis goed gaat. Als een oom en tante opeens opstaan te helpen. Als een leerkracht hulp aanbiedt, of de oude buren. Door de omgeving van een kind te mobiliseren, ontstaan er mogelijkheden en kunnen we samen nadenken over wat de beste plek is voor een kind. Dat gaat ons na aan het hart.

Waarom je als gedragswetenschapper bij Parlan moet komen werken? Omdat het werk superleuk en afwisselend is. ’s Ochtends weet je nooit precies wat er gaat gebeuren. Het ene moment praat je over opvoedproblemen, het volgende heb je te maken met een crisissituatie. Elke dag is zo anders. En wat ik fijn vind, de collegialiteit is groot. Dat is echt iets van Parlan. Je kunt altijd op je collega’s rekenen. Het voordeel van een grote organisatie als Parlan is ook dat er veel kansen op verschillende vlakken voorbijkomen. Je kunt jezelf blijven ontwikkelen. Dat vind ik belangrijk.”

Bekijk onze vacatures

Bekijk de openstaande vacatures, solliciteer en start met je nieuwe baan.

Bekijk alle vacatures